Privacy policy

Opšti podaci

Mi ćemo samo obrađivati vaše lične podatke u skladu sa važećim zakonima o privatnosti. Sledeća politika privatnosti će vas informisati o tipu, obimu i svrsi sakupljanja, obrade i korištenja ličnih podataka od Poliklinika ST Medicina.

Kontakt informacije
Poliklinika ST Medicina
Bulevar Oslobođenja 79, II sprat
Novi Sad, Srbija
021/215-56-80
office@stmedicina.co.rs

Službenik za zaštitu podataka

Imenovali smo našeg službenika za zaštitu podataka i možete ga kontaktirati na: Bulevar Oslobođenja 79, II sprat ili putem mejla office@stmedicina.co.rs.

Korišćenje podataka

Prikupljeni podaci

Za informacije o prikupljenim podacima, svrhu obrade podataka, primaoca podataka i prenosa podataka u treće zemlje, pogledajte odgovarajući odeljak Politike privatnosti:
– informacije o uslugama Poliklinike ST Medicina
– informacije o web stranici Poliklinika ST Medicina

Legitimni interesi

Prilikom obrade vaših podataka sledimo sledeće legitimne interese:
– prikazivanje relevantnih reklama korisniku
– poboljšanje naše usluge
– zaštita od zlostavljanja
– statistika

Trajanje skladištenja

Mi ćemo čuvati vaše podatke sve dok vaše interesovanje za brisanje ili anonimizovanje ne prevladava.

Mi zadržavamo Vaše lične informacije koliko god je to potrebno za pružanje usluga vama i drugima, kao i da se pridržavamo naših zakonskih obaveza. Ako više ne želite da koristimo vaše lične informacije ili da vam pružimo usluge, možete zatražiti da obrišemo vaše lične podatke i da zatvorimo vaš nalog. Imajte u vidu da ako zatražite brisanje vaših ličnih podataka, zadržaćemo informacije od izbrisanih naloga kao što je potrebno za naše legitimne poslovne interese, da se pridržavamo zakona, sprečimo prevare, prikupljamo takse, rešavamo sporove, rešavamo probleme, pomažemo istraživanjima, uslove korišćenja i preduzimanje drugih radnji dozvoljenih zakonom. Informacije koje zadržavamo će se raditi u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

Prava pogođenog korisnika

Ako imate nalog na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući i sve podatke koje ste nam dali. Možete takođe zatražiti da obrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje nikakve podatke koje smo dužni držati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Imate pravo – pod određenim uslovima:
- da zatražite informacije o obradi podataka
- da ispravite svoje podatke
- da obrišete ili blokirate podatke
- da ograničite obradu
- da se protivite procesiranju vaših podataka
- da primite vaše podatke u prenosivom formatu i da ih prenesete trećoj strani
- da oduzmete vašu saglasnost za obradu vaših podataka za budućnost
- da se žalite nadležnom nadzornom organu o bilo kojoj neprihvatljivoj obradi podataka

Možete postavljati pitanja, na primer, putem mejla office@stmedicina.co.rs.

Zahtev ili obaveza dostavljanja podataka

U meri u kojoj ovo nije izričito navedeno tokom sakupljanja, pružanje podataka nije neophodno ili obavezno.

Informacije o uslugama Poliklinike ST Medicina

Mi koristimo usluge Poliklinika ST Medicina za sprovođenje ciljanih kampanja, koji su dizajnirane da prikazuju reklame koje su relevantne za vas. Sledeće dodatne informacije važe za ove usluge.

Prikupljeni podaci

Sakupljamo i obrađujemo sledeće lične podatke o vama:
Kolačići sa pseudonimnim identifikatorima - kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru. Upoznaju vas dok pretražujete internet.
Datoteke sa beleškama - kada posetite našu web lokaciju, podaci o vašem računaru i vašem pristupu lokaciji se čuvaju.
Informacije o lokaciji (sa preciznošću vašeg poštanskog broja)

Svrha

Obrađujemo vaše podatke u sledeće svrhe:
- prikazivanje relevantnih reklama korisniku (ciljano oglašavanje)
- statistika

Izvori podataka i primaoci podataka

Dobijamo podatke od vas (uključujući i putem uređaja koji koristite) preko operatora online platformi na kojima se koriste naše usluge.

Prilikom obrade vaših podataka sarađujemo sa sledećim provajderima usluga koji takođe imaju pristup vašim podacima:
- Google (Ako je potrebno, Poliklinika ST Medicina se oslanja na personalizovano oglašavanje od Google-a za isporuku reklamnog materijala. Prema tome, sledeća politika privatnosti je takođe deo ovih uslova. Da se ​​ne slažete sa korišćenjem usluga Google-a, pratite uputstva na navedenoj stranici.

Odustajanje

Štitimo vašu privatnost veoma ozbiljno i vodimo računa da se pridržavamo važećih propisa o zaštiti podataka. Reklamni materijal iz ciljanih kampanja oglašavamo simbolom kako bi krajnjim kupcima pružili jednostavan način informisanja o oglašavanju i ponovnom izboru zasnovanom na ponašanju.

Ne želite da vidite ciljane oglase uopšte? Na ovoj stranici uvek imate mogućnost da informišete naš sistem da se vaši anonimni statistički podaci ne bi trebali koristiti za kontrolu ekrana. Više informacija možete pronaći ovde.

Informacije o web stranici Poliklinike ST Medicina

Ove informacije se odnose samo na našu web stranicu na www.stmedicina.co.rs. Ako ste preusmereni na druge stranice preko linkova na našim stranicama, molimo Vas da se informišete o tome o odgovarajućem rukovanju vašim podacima.

Lični podaci koje sakupljamo i zašto ih sakupljamo

Komentari

Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a takođe i IP adresu posetioca i niz korisnika korisničkog agenta za pomoć pri otkrivanju spama.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše e-adrese (takođe nazvan je hash) može se pružiti Gravatar servisu da biste videli da li ga koristite. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovde. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako postavljate slike na web lokaciju, trebalo bi da izbegnete učitavanje slika pomoću ugrađenih podataka o lokaciji (EKSIF GPS). Posetioci web sajta mogu preuzeti i izvući podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kontakt forma

Ako koristite naš kontaktni obrazac da nam pošaljete poruku, mi ćemo koristiti informacije u obrascu samo da bi odgovorili na pitanje i kontaktirali vas u vezi sa vašim upitima. Informacije koje pružate preko našeg kontakt formulara neće se obrađivati na bilo koji drugi način i samo će se koristiti za komunikaciju u vezi sa vašim pitanjima.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Članci na ovoj web lokaciji mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu web lokaciju.

Ovi web sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

Upotreba vaših podataka

Pratimo princip ekonomičnosti podataka, tj. svi prikupljeni podaci su nam potrebni za ispunjavanje odgovarajuće svrhe. Ne postoji druga upotreba izvan ovoga.

Vaši lični podaci neće biti preneti trećim licima bez vaše izričite saglasnosti ili bez pravne osnove. Nakon završetka obrade, vaši podaci će biti izbrisani. Ukoliko postoje obaveze čuvanja ili rizici u vezi sa naknadnim zadacima za pružanje dokaza, podaci će biti blokirani za dalju upotrebu. Nakon isteka poreskih propisa i propisa o trgovinskom pravu, ovi podaci će biti izbrisani osim ako ste izričito pristali na njegovu daljnju upotrebu.

Izvori podataka

Dobijamo podatke od vas (uključujući i preko uređaja koje koristite).

Prenos podataka u treće zemlje

Podaci se prenose na treće zemlje izvan Evropske unije. To se radi na osnovu zakonski propisanih ugovornih propisa koji imaju za cilj osiguranje adekvatne zaštite vaših podataka i na koje se možete konsultovati na zahtev.

Datoteke sa beleškama

Kada posetite web lokaciju, prvo se čuvaju sledeći podaci: vaša IP adresa (isključivo za zaštitu naših sistema), udaljeni host, prenosi podataka, stranica za upućivanje, kao i datum i vreme. Pored toga, čuvaćemo korisničko sredstvo, pregledač i operativni sistem, u cilju optimizacije.
Obrada se vrši isključivo za zaštitu naših sistema (izbegavanje zloupotreba), za potrebe statističke analize i za optimizaciju naših usluga i web stranica. Ne izvršavamo personalizovano vrednovanje bez vaše prethodne saglasnosti.

Informacije o kolačićima

Koristimo kolačiće kako bi optimizovali našu web stranicu. Ovo su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru. Ovi kolačići se brišu nakon zatvaranja pretraživača. Ostali kolačići ostaju na vašem računaru (dugotrajni kolačići) i prepoznaju ga sledeći put kada posetite. Ovo će nam omogućiti da vam pružimo bolji pristup na našem sajtu.
Možete sprečiti skladištenje kolačića tako što izaberete “blok cookie” u podešavanjima pretraživača. Međutim, ovo može ograničiti funkcionalnost naših usluga.

Više informacija o tome kako mi koristimo kolačiće, web beacons i slične tehnologije ovde pogledajte našu politiku kolačića i za više opštih informacija o kolačićima, pogledajte ovde.

Kada posetite naše sajtove, postoje određene informacije koje su zabeležene i koje su uglavnom anonimne informacije i ne otkrivaju vaš identitet. Ako ste prijavljeni na svoj nalog, neke od ovih informacija mogu biti povezane sa vašim nalogom. Govorimo o sledećim vrstama detalja:
- vaša IP adresa ili IP adresa proxy servera
- ime domena koje ste tražili
- naziv vašeg provajdera interneta ponekad je uhvaćen u zavisnosti od konfiguracije vaše ISP veze
- datum i vreme vaše posete web lokaciji
- dužini vaše sesije
- stranice na koje ste pristupili
- broj puta kada ste pristupili našem sajtu u roku od mesec dana
- URL adresi datoteke koju ste pogledali i informacije koje se odnose na njega
- web lokacija koja vas je uputila na naše sajtove
- operativni sistem koji vaš računar koristi

Povremeno ćemo koristiti kompanije za reklamiranje trećih lica da prikazuju oglase na osnovu prethodnih poseta našim sajtovima. Na primer, ako posećujete naše stranice, možete kasnije videti dodatak za naše proizvode i usluge kada posetite različite stranice. Pročitajte više o vašim opcijama u našoj politici kolačića.

Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se odlučiti da sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i web lokaciju u kolačićima. Ovo je za vašu pogodnost, tako da ne morate ponovo popuniti svoje podatke kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako imate nalog i prijavite se na ovu stranicu, postavićemo privremeni kolačić da utvrdimo da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića da sačuvate svoje podatke za prijavljivanje i svoje prikaze na ekranu. Prijavljeni kolačići traju dva dana, a opcije ekrana kolačića traju godinu dana. Ako odaberete "Zapamti me", vaše korisničko ime će trajati dve nedelje. Ako se odjavite iz svog naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavljujete članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava identifikacioni broj članka koji ste upravo izmenili. Ističe posle jednog dana.

Newsletter

Ova web stranica nudi elektronski bilten na koji se možete dobrovoljno prijaviti i odjaviti u bilo koje vreme. Vaša e-adresa će se koristiti isključivo za slanje e-pošte, u vezi sa našim proizvodima, uslugama i svim promenama koje smo napravili za naše usluge koje se vas mogu smatrati. Ni vaša e-adresa ni vaš identitet neće biti prodati, dati u zakup, biti iznajmljeni ili otkriveni pojedincima.

Mi koristimo MailChimp usluge za slanje naših biltena, stoga, sledeća politika privatnosti je takođe deo ovih uslova.

Primaoci podataka

Google Analytics

Ova web lokacija koristi Google analitiku, uslugu web analitike koju pruža Google Inc. ("Google"). Google analitika koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i omogućavaju analizu vaše upotrebe web lokacije. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi ove web lokacije (uključujući i vašu IP adresu) će se preneti na Google server u Sjedinjenim Državama i tamo se čuvati. Google će koristiti ove informacije da proceni vašu upotrebu web stranice, da sastavlja izveštaje o aktivnostima web stranice za operatere web stranica i da pruži druge usluge vezane za aktivnosti web stranice i korišćenje interneta. Google može preneti ove informacije i na treće strane ako to zahteva zakon ili ako treća lica obrađuju ove podatke u ime Google-a. Google neće povezivati vašu IP adresu sa bilo kojim drugim Google podacima pod bilo kojim okolnostima. Možete da sprečite instalaciju kolačića tako što ćete podesiti softver pretraživača shodno tome; međutim, želeli bismo da istaknemo da u ovom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije ove web stranice u punom stepenu. Koristeći ovu web stranicu, slažete se sa obradom podataka koje ste prikupili o vama od strane Google-a na način i za gore opisanu svrhu. Možete se usprotiviti prikupljanju i korištenju vaše IP adrese od strane Google analitike u bilo koje vreme sa efektom za budućnost. Dodatne informacije možete pronaći ovde.

Ova web lokacija koristi Google analitiku s dodatkom "anonimizeIP ()", tako da se IP adrese obrađuju samo u skraćenom obliku kako bi se isključile direktne reference.

Facebook

Takođe možemo koristiti komunikacijske alate sa društvene mreže na Facebooku, posebno sa Product Website Publikacije kupaca. Ovaj proizvod generiše nepovratnu, ne-ličnu kontrolnu (vrednu vrednost) od vaših podataka o korištenju koje se mogu dostaviti Facebooku za potrebe analize i marketinga u Sjedinjenim Državama. Za više informacija o svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Facebook-a, kao i o vašim preferencama privatnosti, molimo vas pogledajte u Politici privatnosti Facebook-a koja se može naći ovde i na ovoj adresi.

Ako želite da se protivite korišćenju korisničkih posetilaca na Facebook sajtu, možete to učiniti ovde. Za više informacija, molimo posetite web lokaciju EDAA.

Komentari posetilaca mogu se proveriti putem automatske usluge za otkrivanje spama.

Ako ste korisnik ili posetilac u Evropskom ekonomskom prostoru, ova prava se odnose i na vas - Za potrebe važećeg zakona EU o zaštiti podataka (uključujući i Uredbu o opštoj zaštiti podataka 2016/679 ("GDPR"), mi smo "kontrolor podataka" vaših ličnih podataka.

Datum ove politike privatnosti je 21. septembar 2019.

Zadržavamo pravo promene ove deklaracije o zaštiti podataka u bilo koje vreme sa efektom za budućnost.
S vremena na vreme ćemo morati da promenimo ovu politiku da bismo bili sigurni da ostaje aktuelna sa najnovijim zakonskim zahtevima i svim promenama u našim praksama upravljanja privatnošću.
Kad promenimo smernicu, obavezno ćemo vas obavestiti o takvim promenama, gde je to potrebno. Kopija najnovije verzije ove Politike uvek će biti dostupna na ovoj stranici.

"MLADEN PRVULOVIĆ PR POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD", ul. Bulevar oslobođenja 79, 21000 Novi Sad, matični broj: 62973943, dana 21.09.2019. godine na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), donosi sledeći:

PRAVILNIK O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI

Član 1.

Ovaj Pravilnik reguliše način pridobijanja, obrade, čuvanja i pristupa ličnim podacima koje „MLADEN PRVULOVIĆ PR POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD” pribavi obavljanjem svoje delatnosti.
Ovim Pravilnikom se ureduju uslovi za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti, prava korisnika i zaštita korisnika čiji se podaci prikupljaju i obrađuju, ograničenja zaštite podataka o ličnosti, postupak pred nadležnim organom za zaštitu podataka o ličnosti, obezbeđenje podataka, evidencija, iznošenje podataka iz Republike Srbije u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ali ne ograničavajući se na isti Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.
Zaštita podataka o ličnosti obezbeđuje se svakom zaposlenom ili korisniku koji je učinio dostupnim svoje lične podatke „MLADEN PRVULOVIĆ PR POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD” u skladu sa ovim Pravilnikom i Zakonom o zaštiti ličnosti.

Član 2.

U smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i ovog pravilnika, rukovalac podacima o ličnosti je „MLADEN PRVULOVIĆ PR POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD”, ul. Bulevar oslobođenja 79, 21000 Novi Sad, matični broj: 62973943 (u daljem tekstu: "Rukovalac").

Član 3.

Rukovalac zadržava pravo promene ovog Pravilnika u svakom trenutku kako bi se isti uskladio s novim propisima ili zakonima. Sve izmene biće unete u ovaj Pravilnik, a izmenjeni tekst pravilnika će biti objavljen na webstrani Rukovaoca.

Član 4.

Svrha ovog Pravilnika je informisanje korisnika i zaposlenih o načinu na koji Rukovalac koristi prikupljene podatke o ličnosti, dobrovoljno date od samih korisnika i zaposlenih ili na bilo koji drugi način i u bilo kom obliku i nosaču, a sve u cilju ostvarivanja zaštite privatnosti korisnika i zaposlenih.
Pri uspostavljanju korisničkog ili radnog odnosa, a pre zaključenju ugovora o pružanju usluge koje pruža Rukovalac, korisnik ili zaposleni je upoznat sa odredbama Zakona o prikupljanju podataka o ličnosti korisnika, potpisivanjem Pristanka za obradu podataka o ličnosti daje svoju saglasnost da se na obradu prikupljenih podataka primenjuje ovaj Pravilnik, kao i da im je ovaj Pravilnik prezentiran, da su informisani kako se mogu bolje upoznati sa istim na sajtu Rukovaoca i da su saglasni da se njihovi lični podaci obrađuju u skladu s uslovima iz ovog Pravilnika.

Član 5.

Podatke o ličnosti Rukovalac prikuplja iz razloga navedenih u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, Zakonu o pravima pacijenata, Zakonu o radu, Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu, odnosno iz razloga propisanih Zakonom o obligacionim odnosima prilikom zaključivanja ugovora, a radi obezbeđivanja bezbednosti podataka o ličnosti.

Član 6.

Podatak o ličnosti je svaka informacija koja se odnosi na zaposlenog ili korisnika, a pomoću koje se svako pojedinačno lice može identifikovati.
Podaci koji se prikupljaju su: (I) ime i prezime, (II) JMBG, e-mail, (III) broj telefona, (IV) adresa i (V) podaci koje se odnose na zdravlje (lični podaci povezani sa fizičkim i mentalnim zdravljem pojedinca, uključujući pružanje zdravstvenih usluga, kojima se daju informacije o zdravstvenom stanju pojedinca).
Podaci se prikupljaju isključivo iz razloga navedenih u ovom Pravilniku, Zakonima koji se primenjuju na rad Rukovaoca, kao i drugim opštim aktima Rukovaoca, radi sigurnije identifikacije korisnika i radi profesionalnijeg pružanja usluge, a navedeni podaci predstavljaju minimum informacija neophodan radi ispunjenja svrhe zbog koje se lični podaci i prikupljaju.
Rukovalac ne prikuplja podatke o ličnosti o maloletnicima (lica mlađa od 18 godina) bez prethodnog, proverljivog pristanka zakonskog zastupnika maloletnog lica. Zakonski zastupnik takvog lica ima pravo, na sopstveni zahtev, pregledati podatke koje je dao maloletnik i/ili zahtevati brisanje takvih podataka.

Član 7.

Rukovalac će prikupljene podatke koristiti za obradu podatka i stvaranje svoje jedinstvene Zbirke podataka o ličnosti, a pod obradom podataka smatra se svaka radnja preduzeta u vezi sa podacima kao što su: prikupljanje, beleženje, prepisivanje, umnožavanje, kopiranje, prenošenje, pretraživanje, razvrstavanje, pohranjivanje, razdvajanje, ukrštanje, objedinjavanje, upodobljavanje, menjanje, obezbeđivanje, korišćenje, stavljanje na uvid, otkrivanje, objavljivanje, čuvanje, prilagođavanje, otkrivanje putem prenosa ili na drugi način činjenje dostupnim, prikrivanje, izmeštanje i na drugi način činjenje nedostupnim, kao i sprovođenje drugih radnji u vezi sa navedenim podacima, bez obzira da li se vrši automatski, poluautomatski ili na drugi način.

Član 8.

Zaključivanje ugovora sa korisnikom usluga ili ugovora o radu sa zaposlenim je dobrovoljno, pa je samim tim i davanje podataka o ličnosti isključivo dobrovoljno u tom obimu. Potpisivanjem Pristanka za obradu podataka o ličnosti, korisnik ili zaposleni daje svoju izričitu saglasnost Rukovaocu na prikupljanje i obradu podataka o ličnosti u skladu sa ovim Pravilnikom.

Član 9.

Prema odredbama ovog Pravilnika zbirkom podataka smatra se svaki skup podataka Rukovaoca koji se automatizovano ili neautomatizovano vode i dostupni su po ličnom, predmetnom ili drugom osnovu.
Rukovalac i Korisnik zbirke podataka je „MLADEN PRVULOVIĆ PR POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD”. Sve podatke o ličnosti obrađuje Rukovalac, a sve podatke o ličnosti može učiniti dostupnim državnim organima Republike Srbije i međunarodnim organima, kada se takvo korišćenje podataka o ličnosti nalaže primenom zakona, međunarodnih ugovora, sudskih ili upravnih odluka.
U slučaju navedenom u stavu 2. ovog člana Rukovalac će zadržati kontrolu i odgovornost nad korišćenjem podataka o ličnosti, a ostale korisnike tih podataka obavezaće na čuvanje tajnosti podataka o ličnosti i pridržavanje ovog Pravilnika.

Član 10.

Rukovalac čuva lične podatke iz člana 6. ovog Pravilnika u digitalnom obliku na svom zaštićenom serveru i/ili uređajima namenjenim za skladištenje podataka, dok u štampanom formatu u korisničkim centrima Rukovaoca na mestu koje je fizički obezbeđeno od neovlašćenog pristupa i korišćenja podataka.
Pristup podacima imaju samo lica iz člana 15. ovog Pravilnika koja se za pristup podacima moraju prijaviti u sistem svojim korisničkim imenom i lozinkom. Server evidentira svako prijavljivanje od strane ovlašćenog lica po datumu i vremenu.
Prikupljeni podaci čuvaju se na način predviđen stavom 1. ovog člana sve vreme dok traje potreba za obradom podataka, a po prestanku te potrebe čuvaju u skladu sa posebnim opštim aktom kojim je predviđeno prikupljanje konkretnih podataka o ličnosti ili u skladu sa posebnim propisima, zahtevom ili naredbom državnog organa.

Član 11.

Svaki korisnik ima pravo na uvid, upoznavanje, dopune, ispravku, prekid prikupljanja i obrade i brisanje njegovih ličnih podataka dostavljenih Rukovaocu u skladu sa Zakonom.
Korisnik mora svoj pisani zahtev iz stava 1. ovog člana poslati preporučeno na sedište Rukovaoca, ili na elektronsku adresu - office@stmedicina.co.rs
Brisanje podataka kao pravnu posledicu proizvodi raskid ugovornog odnosa i nastupanje posledica, koje u tom slučaju mogu proisteći iz odredaba Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o radu ili Zakona o obligacionim odnosima, kao i iz odredaba drugih opštih akata Rukovaoca koje se odnose na pravni odnos između Rukovaoca i korisnika/zaposlenog.

Član 12.

Obrada prikupljenih podataka o ličnosti bez pristanka zaposlenog/korisnika može se izvršiti u slučajevima utvrđenim članom 12. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti:
1) Da bi se ostvarili ili zaštitili životno važni interesi korisnika/zaposlenog ili drugog lica, a posebno život, zdravlje i fizički integritet
2) U svrhu izvršenja obaveza određenih zakonom, aktom donetim u skladu sa zakonom ili ugovorom zaključenim između zaposlenog/korisnika i Rukovaoca, kao i radi pripreme zaključenja novog ili aneksiranja postojećeg ugovora
3) U drugim slučajevima određenim Zakonom ili drugim propisom donetim u skladu sa ovim zakonom, radi ostvarenja pretežnog opravdanog interesa Rukovaoca ili korisnika/zaposlenog.

Član 13.

Rukovalac je ovlašćen podatke o ličnosti dati na korišćenje korisnicima isključivo na temelju pisanog zahteva, ako je to potrebno radi obavljanja poslova u okviru zakonom utvrđene delatnosti. Sa pisanim zahtevom se izjednačava i zahtev korisnika poslat elektronskim putem, preko upita na webstrani ili e-maila, nakon korisnikove identifikacije pomoću njegovog korisničkog imena i lozinke.
Rukovalac je ovlašćen da prikupljene podatke iznosi izvan Republike Srbije samo pod uslovima i na način propisan zakonom i međunarodnim ugovorima.

Član 14.

Radi osiguranja zaštite prikupljenih podataka o ličnosti od neovlašćenog pristupa, nedozvoljene upotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja, Rukovalac koristi standardne tehnološke i sigurnosne zaštitne mere, pravila i postupke.

Član 15.

Pravo na korišćenje podataka o korisnicima/zaposlenima Rukovaoca imaju posebnim rešenjem ovlašćeni zaposleni radnici kod Rukovaoca.

Član 16.

Rukovalac je dužan da najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od podnošenja zahteva, svakom korisniku na njegov zahtev dostaviti potvrdu o tome da li se podaci o ličnosti koji se odnose na njega obrađuju ili ne, dati obaveštenje u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega čija je obrada u toku, te o izvoru tih podataka, omogućiti uvid u evidenciju zbirke podataka, te uvid u podatke o ličnosti sadržane u zbirci podataka koja se odnose na njega te njihovo prepisivanje, a najkasnije u roku od 30 (trideset) dana dostaviti kopije, potvrde ili izvode podataka o ličnosti sadržanih u zbirci podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržati i naznaku svrhe i pravnog osnova prikupljanja, obrade i korišćenja tih podataka, dostaviti izvod podataka o tome ko je i za koje svrhe i po kojem pravnom osnovu dobio na korišćenje podatke o ličnosti koji se odnose na njega, dati obaveštenje o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Član 17.

Rukovalac je dužan na zahtev korisnika dopuniti, izmeniti ili obrisati podatke o njemu ako su podaci nepotpuni, netačni ili neažurni, te ako njihova obrada nije u skladu s odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Član 18.

Korisnik/Zaposleni je ovlašćen da u svakom trenutku traži od Rukovaoca brisanje podataka o ličnosti u slučaju sporazumnog raskida ugovora, dostavljanjem odgovarajućeg zahteva ne navodeći razloge zbog kojih traži da se takvi podaci brišu, po kojem zahtevu je Rukovalac dužan postupiti bez odlaganja.

Član 19.

Zaposleni ili Korisnik koje utvrdi da se vrši nedozvoljena obrada prikupljenih ličnih podatka posebno ima pravo da:
1) Zahteva da se uočene nepravilnosti otklone u roku koji navede u zahtevu za otklanjanje nepravilnosti, a koji ne može biti kraći od razumnog roka potrebnog za operativno izvršenje zahteva
2) Zahteva da se obustavi obrada koja se obavlja suprotno odredbama zakona, date saglasnosti i ovog Pravilnika
3) Zahteva brisanje podataka prikupljenih bez pravnog osnova i suprotno datoj saglasnosti.
Nezavisno o zahtevu korisnika, u slučaju kada utvrdi da su podaci o ličnosti nepotpuni, netačni ili neažurni, Rukovalac će ih sam dopuniti ili izmeniti.

Član 20.

Rukovalac ima pravo da zahteva, a korisnik/zaposleni ima obavezu da naknadi opravdane troškove i štetu, u skladu sa propisima koji uređuju odgovornost za štetu, koju Rukovalac trpi zbog opoziva datog pristanka.
Obrada podataka je nedozvoljena posle opoziva pristanka, sem po nalogu suda i/ili drugog organa vlasti.

Član 21.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja na oglasnoj tabli Rukovaoca.
U Novom Sadu, dana 21. 09. 2019. godine, MLADEN PRVULOVIĆ PR "POLIKLINIKA ST MEDICINA NOVI SAD"
Mladen Prvulović, osnivač i vlasnik